В началото на 2016 година членове на Сдружението подготвиха малък проект, чиято цел беше провеждане на кампания във всички учебни заведения на територията на Средногорието срещу шофирането след употреба на алкохол и други упойващи вещества.
Сдружение „Нов Поглед“ потърси партньорство и финансиране от едрия бизнес и общините в региона. На предложението ни се отзоваха от „Елаците-Мед“ АД, Община Пирдоп, Община Златица, Община Челопеч и Община Чавдар. Към инициативата се присъединиха и от ОДМВР София област и РУ-МВР Пирдоп. Медиен партньор на кампанията стана „Средногорие Медия“, а от „Еко Енерджи Къмпани“ ЕООД осигуриха билбордове.
Проектът „Обичам приятелите си. Не карам пил!“ стартира в началото на месец юни 2016 г. с встъпителна пресконференция в заседателната зала на община Златица.
Кампанията се проведе в два етапа – през 2016 и 2017 година. Реализирани бяха различни дейности. Проведоха се информационно-образователни срещи сред ученици на възраст 16-19 години от всички учебни заведения в Средногорието. Те бяха запознати както с опасностите при шофиране след употреба на алкохол и упойващи вещества, така и със законовите разпоредби, касаещи тази материя. В допълнение към срещите извършихме и дейности по разпространението на тематични аудио и аудио-визуални клипове, рекламни материали и публикации в медиите.
Общата стойност на разходите по проекта в размер на 7 080 лева беше осигурена от Сдружението и партньорите по проекта. Той обхвана няколкостотин ученици от 10, 11 и 12 клас.
Информационно-образователни срещи от кампанията „Обичам приятелите си. Не карам пил!“ бяха проведени в СУ „Св.Паисий Хилендарски“ и АТПГ в гр. Златица, СУ „Саво Савов“, ПГМЕ и ПГТХТ в гр. Пирдоп, СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица и ЧПГЧО – Челопеч. Модератори и лектори бяха Асен Згуровски и Александър Илиев от Сдружението и много служители от КАТ към РУ-МВР Пирдоп.
Проектът и кампанията завършиха на 20 ноември 2017 година, в деня, когато се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от катастрофи, който беше отбелязан от ученици от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Челопеч.